Entistä enemmän lunta, vähemmällä sähköllä ja vedellä on filosofia, jolla valmistui täysin uusi malli, TechnoAlpin TR10. Suuren suosion saavuttanut TR8-malli sai rinnalleen isomman ja tehokkaamman TR10-mallin. Siinä yhdistyvät huippuluokan laatu ja resurssien optimaalinen käyttö.

TechnoAlpin TR10

TechnoAlpin TR10-lumitykissä keskusventtiililohko on korvattu täysin uudella suutinventtiilijärjestelmällä, joka on erikseen säädettävissä. Suutinkehän jokainen suutinlohko on ohjattavissa omalla venttiilillä. Tämä mahdollistaa isossa lumitykissä erittäin suuren lumentuoton tarjoten enemmän vaihtoehtoja.

TR10

Jokaiseen suljettuun venttiiliin ohjautuu paineilma, joka ohjaa veden suuttimesta pois. Ylimääräinen vesi painetaan ulos, jossa se sekoittuu ilmavirtaan ja muuttuu lumeksi. Uudentyyppisten suuttimien venttiilirakenteen ansiosta venttiililohkoa ei enää tarvita ja veden tyhjennys edestä on jätetty kokonaan pois. Tämän ansiosta lumitykin alle muodostuu vähemmän jäätä.

TR10

Uudenlaisen venttiilien toteutuksen ansiosta venttiilit voivat korvata toisensa häiriön sattuessa ja varmistaa, että vaadittu määrä suuttimia on aina lumetuksen aikana auki.

Paineilman jäähdyttäminen on avainasemassa kun halutaan tuottaa tehokkaasti lunta marginaaliolosuhteissa. TR10-mallissa on täysin uusi paineilman jäähdytysjärjestelmä. Paineilman jäähdytys on integroitu venttiililohkon vesipiiriin, joka takaa optimaalisen jäähdytyksen ulkoisista olosuhteista riippumatta. Jäähdytys on tehokkaampi suuremman jäähdytyspinnan ansiosta. TR10-malli on erittäin vaikuttava marginaalilämpötiloissa, jolloin pystytään tuottamaa suuria lumimääriä.

Lumen tuotto alkaa lumitykissä jo sen kaikkein pienimmissä osissa, eli lumitykissä. Optimaalinen veden ja ilman seos on ratkaiseva tekijä. TR10-lumitykin kaikissa seossuuttimissa on vakiona kaksi rubiinilisäystä, jotka on sijoitettu omiin reikiin. Näin läpivirtavan veden määrä on aina oikea paineilmaan nähden. Näiden rubiinilisäysten ansioista seossuuttimet kestävät kovempaa kulutusta, voimakkaampaa veden läpivirtausta ja korkeampaa painetta. Tämä mahdollistaa entistä korkealaatuisemman lumen tuottamisen ja seossuuttimille pidemmän elinkaaren.

TR10:n puhallinta ja kompressoria pyörittää sama sähkömoottori. Öljyvapaa kompressori tuottaa tasaisemman paineilmavirtauksen, painaa vähemmän ja sitä on helpompi huoltaa.

Puhaltimen oikea asento on tehokkaassa lumen tuottamisessa keskeinen osa. TR10:ssä on täysin uusi kallistuskulman mekanismi, joka nostaa puhaltimen automaattisesti (myös mobiilimalli) oikeaan lumetusasentoon käynnistämisen jälkeen. Lumetuksen jälkeen mekanismi palauttaa puhaltimen alkuasentoon. Tämä tekee siitä vähemmän alttiin vaurioille paikasta toiseen siirrettäessä ja mahdollistaen yksinkertaisemman työskentelyn lumitykin kanssa. TR10:n käynnistys- ja työasento voidaan asettaa erikseen. Puhaltimen kääntöasetuksia on täydennetty ja tämä mahdollistaa entistä tarkemman lumetuksen.

TR10:ssä on markkinoiden suurin kosketusnäyttö. Kosketustoiminnot on integroitu suoraan ohjausjärjestelmään ja lumitykin hallinta on erittäin käyttäjäystävällinen. Kosketusnäyttö on kehitetty vastaamaan hyvin lumettajien vaatimuksia ja sisältää merkittäviä ja ainutlaatuisia toimintoja.

Näyttöpaneelissa on uskomattoman korkea kirkkaustaso ja automaattinen himmennystoiminto. Nämä mahdollistavat täydellisen luettavuuden myös voimakkaassa auringonvalossa ja yöllä. Näyttöä on helppo lukea myös sivukulmasta. Näyttö toimii hyvin myös -30 ° asteen pakkasessa. Painikkeiden koot ja etäisyydet toisistaan mahdollistavat ohjauksen myös käsineet kädessä.

TR10 on insinöörien innovatiivinen ja toimiva mestariteos. Avautuvat sivupaneelit mahdollistavat välittömän pääsyn kaikkiin pääkomponentteihin. TR10:n suutinkehän suojus on ulosvedettävä, joka mahdollistaa nopean pääsyn suuttimien venttiileihin ilman suojuksen poistamista. Huollon helppoutta on parannettu ja myös kuljettamisen turvallisuutta on huomioitu, jolloin kaikki ulkonevat osat on siirretty puhaltimen koteloon.