LUMEN JA JÄÄN PIONEERI

Olemme Suomen johtava ja tunnetuin rinnekoneiden ja -laitteiden toimittaja

Olemme Suomen johtava ja tunnetuin rinnekoneiden ja -laitteiden toimittaja. Yli 30 vuoden kokemus, alan parhaat tekijät sekä laadukkaat PistenBullyn ja TechnoAlpinen rinne- ja lumetuskoneet ovat yhdistelmä, jolle on vaikeaa löytää vertaa.

Suunnittelemme ja toteutamme asiakkaillemme kaiken kokoisia lumetuksia aina pienistä yhden tykin ratkaisuista vaativampiin TechnoAlpinen automaattilumetusjärjestelmiin. Otamme huomioon asiakkaan todelliset tarpeet ja valitsemme maailman parhailta valmistajilta oikeanlaiset laitteet ja koneet kuhunkin kohteeseen. Osaava huoltopalvelumme pitää huolen siitä, että laitteet pysyvät myös käyttöönoton jälkeen hyvässä kunnossa.

PALVELUT

Suunnittelu

Pitkällä kokemuksella osaamme auttaa asiakasta rinteisiin liittyvissä ratkaisuissa. Suunnittelemme ja toteutamme asiakkaillemme kaiken kokoisia lumetuksia vuosikymmenien kokemuksella ja valitsemme yhdessä asiakkaan kanssa juuri heidän rinteisiinsä oikeanlaiset laitteet ja koneet.

Huolto

Koko Suomen ja Baltian kattava huoltoverkostomme pitää laitteet toimintakunnossa läpi sesongin, ja ensiluokkainen varaosapalvelumme toimittaa alkuperäisvaraosat nopeasti ja luotettavasti sinne missä niitä tarvitaan.

Varaosat

Varaosapalvelumme toimittaa alkuperäisvaraosat nopeasti ja luotettavasti sinne missä niitä tarvitaan.

RINNEKONEET

PB400 – Uusi sukupolvi

Suomen myydyin rinnekone on nyt uudistunut! PistenBully 400:n uudistuksessa on huomioitu erityisesti kuljettajan työergonomia, joka on uudistetun hytin ja ohjauksen ansiosta entistä parempi. Koneesta on saatavana neljä eri versiota, joista valita tehtävään sopivin: 400, 400 ParkPro, 400 vinssi sekä 400 ParkPro vinssi.

Nykyvaatimukset täyttävät päästöt, voiman ja painon ihanteellinen tasapaino sekä 100 ja 600-malleistakin tuttu, ketterän ohjauksen mahdollistava joystick, sekä kattavat apujärjestelmät kuten SnowTracer, tekevät PistenBully 400 rinnekoneesta entistäkin houkuttelevamman.

Pistenbully 400

PB400 ja PB400 W

Täydelliset työkalut rinteiden hoitoon, PistenBully 400 ja 400 vinssi

PB400 ParkPro ja PB400 ParkPro W

PistenBully 100 on täysin uusiksi suunniteltu kone: koneen ohjaus kuin myös hytti on uusittu huomioiden erityisesti kuljettajan työergonomia, luokkansa voimakkain moottori täyttää kaikki tämän päivän päästövaatimukset, alustaa on muutettu ja se soveltuu entistä paremmin latureittien lisäksi myös rinteiden ja kelkkareittien hoitoon, mistä todisteena että konetta on saatavana myös Park mallina

PB600

PistenBully 600 on Pistenbullyn myydyin malli maailmanlaajuisesti. Voimakas kone soveltuu erityisesti rinteiden hoitoon sekä lumen siirtoon.

Uuden sukupolven PistenBully 600 asettaa uudet standardit tehokkuudelle ja käyttömukavuudelle. Se on luokkansa kevyin, tehokkaasti työntävä ja nyt entistäkin ympäristöystävällisempi ja hiljaisempi. PistenBully 600 on enemmän kuin tavallinen rinnekone. Se on osa kestävämpää ja tehokkaampaa rinteenhoitoa.

PB 600

PB600 Park

PistenBully 600 Park on uuden sukupolven kone, joka on paitsi luokkansa kevyin, myös entistä ympäristöystävällisempi – suorituskyvystä tinkimättä.

PistenBully 600 Park on enemmän kuin rinnekone. Se on park-ammattilainen, joka on kehitetty yhdessä maailman parhaiden ajajien sekä parkin rakentajien kanssa. Varustuksiltaan se kattaa kaiken mitä parkkien hoitoon tarvitaan.

LUMETUS

Tavoitteenamme on luoda parasta mahdollista lunta mahdollisimman tehokkaasti. Olemme suunnitelleet ja rakentaneet vuosikymmenien aikana lukemattomia lumetusjärjestelmiä niin Suomen kunnille kuin hiihtokeskuksillekin. Palvelumme kattaa kaiken aina suunnittelusta käyttöönottoon, sekä huollon koko laitteen elinkaaren ajalle. Lumetuksissa käytämme markkinajohtaja TechnoAlpinen tuotteita.

TechnoAlpin MMS – Suomen suosituin manuaalinen puhallintykki

 

MMS on tuttu näky laduilla ja rinteissä. Hyväksi koettu ja luotettava laite hoitaa tehtävänsä varmasti vuodesta toiseen. TechnoAlpinen innovaatiot takaavat hyvän lumenlaadun myös marginaalilämpötiloissa.

Techno Alpin MMS

TechnoAlpin TF10m – Ison kapasiteetin laite

TF10m on suuri manuaalinen puhallintykki, joka soveltuu marginaalikeleille, sekä esimerkiksi säilölumilumetuksiin ison kapasiteettinsa ansiosta

TF_10

TechnoAlpin TL4 – Moderni ja energiatehokas

TL4 korkeapainetykki sopi hyvin kiinteäksi lumetuslaitteeksi. Energiatehokkuutensa ansiosta laite on oiva valinta paikkoihin, joissa sähköä on tarjolla rajoitetusti. Moderneilla Lanceilla lumetus voidaan aloittaa jo marginaalilämpötiloissa aivan kuten puhallintykeilläkin.

TL4-suutin

LUMETUSPUMPPAAMOT

Kärrypumppu

Kärrypumppaamolla ja 1-2 tykillä pääsee hyvin alkuun lumetuksessa. Tämä on yleisin paketti mitä kauttamme myydään. Kaikki laitteet on purettavissa lumetuksen jälkeen.

Konttipumppamo

Konttipumppaamo on kätevä ratkaisu jos tavoitteena on pysyvämpi ratkaisu kärrypumpaamon jälkeen. Konttipumppaamo toimitetaan valmiina paikalle.

Pumppaamo

Suunnittelemme ja rakennamme pumppaamoita asiakkaiden tarpeen mukaan. Kartoitamme asiakkaan kanssa tarpeen ja suunnittelemme lumetuksen tämän perusteella.

Automaattipumppaamo

TechnoAlpin kautta tulevat ison mittaluokan pumppaamoratkaisut.

SUNKID

Valikoimaamme kuuluu Sunkidin kestävät ja turvalliset mattohissit, lastenmaatarvikkeet sekä tuubit, joilla toteutamme asiakkaan toiveet avaimet käteen -periaatteella, huomioiden sijainnin ja ilmasto-olosuhteet.

Sunkid on vuodesta 1996 toiminut alan innovaattori ja markkinajohtaja, joka tuntee vuosien kokemuksella ja tiiviillä yhteistyöllä asiakkaiden tarpeet ja vaatimukset. Sunkid on keskittynyt erityisesti erilaisten kuljetusratkaisujen kehittämiseen.

Sunkid – Moving Carpet

Moving Carpetin modulaarinen rakenne mahdollistaa mattohissin pituuden aina 9 metristä 400 metriin ja enemmänkin. Maailman pisimmät sisä- ja ulkokuljetinhihnat tulevatkin juuri Sunkidilta. Portaattomasti säädettävä, jopa 1,2 m/s nopeus, takaa laitteiston maksimaalisen kapasiteetin ja on hienosäädettävissä hihnan leveyden, kaltevuuden ja pituuden mukaan. Tuotteen korkea laatu yhdessä huoltopalvelumme kanssa mahdollistaa laitteen pitkän elinkaaren ja tekee investoinnista asiakkaallemme kannattavan.

Type N – valmis uuteen sukupolveen

Type N nostaa henkilökuljettimet uudelle tasolle! Type N:ssä yhdistyvät laatu, optimaalinen resurssien käyttö sekä maksimaalinen käyttäjäystävällisyys. Lisäksi uusi integroitu ohjauslaite tarjoaa entistäkin paremman käytettävyyden niin huollon kuin konekäytön suhteen. Type N täyttää kaikki tämänhetkiset maailmanlaajuiset viranomaismääräykset.

Maksimaalinen käyttäjäystävällisyys i-CONTROL®-kytkinlaitteiston avulla:

INNOVAATIO I-CONTROL

Vastikään kehitetty käyttöjärjestelmä näyttää selkeästi tämänhetkisen toimintatilan ja opastaa käyttäjää kaikkien toimintojen läpi yksinkertaisella ja käyttäjäystävällisellä tavalla. Multi-touch HMI -näyttö sisältää kaikki käytön, huollon ja vianmäärityksen kannalta olennaiset tiedot.

Käyttöjärjestelmässä on neljä erilaista salasanalla suojattua käyttäjäryhmää, joille kullekin on määritelty toimintojen vapautus. Lisäksi käyttöjärjestelmä sisältää laitoksen digitaalisen huoltosuunnitelman.

Laajennettu asiakastuki mahdollistaa valmistajan ja asiakkaan pääsyn sähköiseen ohjausjärjestelmään sekä järjestelmän etäkäytön internetin välityksellä. Järjestelmä myös lähettää säännöllisesti raportit toimintatiedoista suoraan asiakkaan tai valmistajan sähköpostiin.

Karuselli Rotondo

Karuselli – Rotondo

Se alkuperäinen hiihto- ja tubing-karuselli, joka erottuu edukseen monipuolisuudellaan sekä talvi- että kesäkäytössä. Rotondo tukee leikkimielistä oppimista tasapainoharjoituksilla ja opettaa lautashissille asettumista. Lisäksi Rotondo tarjoaa viihdettä esimerkiksi hiihtokurssin tauoilla. Kesällä Rotondo palvelee käyttäjiään vaikkapa keinukarusellina.

 • Mahdollisuus räätälöityyn suunnitteluun
 • Nopeus portaattomasti säädettävissä. Näin ollen hiihtokoulussa on mahdollista opettaa eri osaamis- tai ikätasoja
 • Lapset oppivat leikkimielisesti tasapainoilemaan, kääntymään ja liukumaan suksilla
 • Turvallista harjoittelua ennen siirtymistä isommille hisseille
 • Harjoittelu mahdollista molempiin pyörimissuuntiin
 • Taukoliikuntaa, josta on paljon iloa
 • Voidaan käyttää sekä talvella että kesällä
Karuselli Rotondo

Snow tubing

Kesä- ja talvitubing-tuotteet tarjoavat käyttäjilleen nopeatempoista hauskanpitoa niin lumella kuin muovirinteessäkin. Ratojen suunnittelussa otamme aina huomioon turvallisuustekijät sekä paikalliset olosuhteet, joita hyödyntämällä saavutetaan mahdollisimman alhaiset rakennuskustannukset ja suurin mahdollinen käyttökapasiteetti. Ympärivuotisen käyttömahdollisuuden ansiosta tämä huvirata on ihanteellinen lisä rinteiden ja hiihtokoulujen, sekä huvipuistojen, retkikohteiden ja sisäpuistojen palvelutarjontaan.

Kauttamme saa kaiken tarpeellisen tubing-ratojen rakentamiseen aina tubing-renkaista täydelliseen muovirinteiden suunnittelu- ja rakennuspalveluun. Nousuavuksi valikoimastamme löytyy alkuperäinen Moving Carpet -mattohissi.

TUBING-RENKAAMME
EDUT YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ

 • Saatavana kolme kokoa: Mini, Medium ja Maxi
 • Kiinteä, erittäin liukas muovipohja
 • Vankka ja vedenkestävä tekstiilipäällyste
 • Tekstiili on personoitavissa osittain tai kokonaan mallista riippuen
 • Evo-versio: pehmeä istuintyyny, jonka sisälle on painettu turvallisuussäännöt
 • Voidaan käyttää sekä kesällä että talvella

 

Lastenmaan tarvikkeet – Sunny stuff

Sunny Stuff tarjoaa täydellisen tuotepaletin mihin tahansa lastenmaahan tai vapaa-ajan toimintaan. Hiihtokoulun apuvälineet tekevät oppimisesta hauskaa, interaktiiviset hahmot ovat jokaisen rinteen kohokohta, ja freestyle-esteiden ansiosta syntyy uusia freestyle-ammattilaisia.

Kun asiakas saa idean, toteutamme sen avaimet käteen -periaatteella Sunny Stuff -tuotteita käyttäen. Tarvittaessa myös autamme asiakasta uuden, hauskan elämyksen ideoinnissa.

TÄYDEN PALVELUN RINNE- JA LUMETUSMIES

Manu

Manun mukana asiakkaat saavat käyttöönsä hänen koko mittavan kokemuksensa hiihtokeskuksista niin kotimaassa kuin maailmallakin. Hän tietää minkälaisen rinnekoneen asiakas tarvitsee, suunnittelee lumetukset, tuntee alan uusimmat trendit ja digitaaliset ratkaisut, ja auttaa asiakasta pitkän tähtäimen investointilaskelmissa.