LUMEN JA JÄÄN PIONEERI

Kokonaisvaltaiset paketit jäänhoitoon ja jäähallien tarpeisiin

Me Kessulla tarjoamme ainoana Suomessa kokonaisvaltaisen paketin jäänhoidon ja jäähallien tarpeisiin, ja tietysti Suomen kovimmalla asiantuntemuksella ja maailman laadukkaimmilla koneilla. Palvelumme kattaa kaiken alusta loppuun: jäänhoidon, laitojen ja varusteiden suunnittelun ja toteutuksen, sekä tarvittavat koulutukset ja tulevaisuuden huollot, niin sisä- kuin ulkojäillekin.

Markkinoiden edistyksellisimmät ratkaisut takaa tiivis yhteistyö päämiehemme, alalla jo 40 vuoden ajan toimineen Engon kanssa. Yhdessä Engon tuotekehityksen kanssa pystymme tarjoamaan palveluita aina kehityksen kärjestä, jolloin jään laatu ja jäähallin olosuhteet, energiatehokkuus sekä turvallisuus voidaan viedä aivan uudelle tasolle.

Uuden sukupolven jääntekoa Porin Isomäki Areenalla

Kun Engon vanhan ”rättimallin” koneen vaihto tuli Porin Isomäki Areenalla ajankohtaiseksi vuonna 2022, päätettiin Porissa hypätä kerralla alan tuoreimman teknologian puikkoihin. Uudeksi koneeksi valikoitui Engon huippumalli Icewolf Classic ja sitä päätettiin vielä positiivisten kuulopuheiden vuoksi virittää nykyaikaisella Solid Ice -järjestelmällä, joka jakaa veden jäälle suuttimilla perinteisen rätin sijaan.

”Solid Ice on osoittautunut hyväksi hankinnaksi kuluneiden kuukausien aikana ja asiakkaat ovat todella huomanneet eron jään laadussa. Solid Ice -menetelmä tuottaa merkittävästi tiiviimmän ja paremman jään nopeammalla kuivumisajalla, joten jää kestää huomattavasti paremmin kovaa kulutusta kuin vanhalla rättimenetelmällä tuotettu jää. Paluuta vanhaan ”rättimalliin” ei enää ole”, kertovat Porin Isomäki Areenan laitosmiehet.

Engo Solid Ice

Turvallisuus edellä, SAP Garden Red Bull München

Kun Red Bull -joukkue perustettiin kymmenen vuotta sitten, oli selvää, että kaukalotoimittajaksi valittaisiin Engo, jonka laitajärjestelmät edustavat kehityksen terävintä kärkeä.

”Pelaajien turvallisuus on toiminnassamme numero yksi, sillä haluamme pelaajien olevan kunnossa niin harjoituksissa kuin peleissäkin. Asensimme halliimme Engon Flexo Board PPS -laitajärjestelmät, jotka erikoismateriaalinsa ja rakenteensa ansiosta vaimentavat suurimman osan iskuista. Lopputuloksena saimme markkinoiden turvallisimmat kaukalot, jotka edistävät turvallisuutta. Tämän kokemuksen myötä olemme nyt kahdeksan vuotta myöhemmin asennuttaneet myös sekä Salzburg Areenaan että Olympic Park Müncheniin Engon Flexo Board PPS -laitajärjestelmät”.

Red Bull SAP Garden München

Kaukalo

PALVELUT

Suunnittelu

Käymme yhdessä asiantuntijamme ja asiakkaan kanssa suunnitelman jäänhoitokoneen tarpeesta ja käytöstä, joka takaa että asiakkaalla on juuri hänen tarpeensa mukainen kokonaisuus käytössään. Engon monipuolinen jäänhoitokonevalikoima ja huoltosuunnitelma takaa sen, että pystymme aina tarjoamaan parhaan mahdollisen ratkaisun jäänhoidon ja jäähallin näkökulmasta.  

Huolto

Koko Suomen ja Baltian kattava huoltoverkostomme pitää laitteet toimintakunnossa läpi sesongin, ja ensiluokkainen varaosapalvelumme toimittaa alkuperäisvaraosat nopeasti ja luotettavasti sinne missä niitä tarvitaan.

Varaosat

Varaosapalvelumme toimittaa alkuperäisvaraosat nopeasti ja luotettavasti sinne missä niitä tarvitaan.

JÄÄNHOITOKONEET

Engon koneet ovat pitkäikäisiä ja kovaan käyttöön tehtyjä työkoneita. Engon jäänhoitokoneissa käytetään pelkästään huoltovapaita Lithio-akkuja, jotka takaavat turvalliset, ympäristöystävälliset sekä kustannustehokkaat käyttövuodet. Lithio-akuillamme on puhdistuskertojen määrästä riippumatta viiden vuoden takuu.

Engon huippumalleissa käytettävä Solid ice -menetelmä on korkealuokkainen vesisuihkutusjärjestelmä, joka perinteisen rätin sijaan jakaa veden jäälle suuttimilla. Tämän ansiosta Solid ice -menetelmä tuottaa merkittävästi tiiviimmän jään nopeammalla kuivumisajalla.

Kaikissa Engon laitteissa käytetään alansa parasta I.W.S. -korkeapainejäänpesua, joka putsaa jään kaikesta liasta ja roskasta. I.W.S. -korkeapainepesussa vesi suihkutetaan jäälle paineella, jolloin pesutulos on muita menetelmiä merkittävästi parempi.

Engon jäänhoitokoneissa on kiinnitetty erityistä huomiota työergonomiaan, käyttömukavuuteen ja turvallisuuteen. Sen lisäksi, että Engon jäänhoitokoneet ovat erittäin mukavia ajaa, on niiden huolto tehty mahdollisimman käyttäjäystävälliseksi ja turvalliseksi. Engon kaikissa koneissa terä on säädettävissä ja vaihdettavissa helposti nappia painamalla. Tämä menetelmä takaa turvallisen teränvaihdon sekä helpon päivittäisen huollon.

Jäänhoitokoneet

KAUKALOT

Engo on yksi ensimmäisistä kaukalovalmistajista, jotka tunnistivat joustavien laitajärjestelmien mahdollisuudet vähentää loukkaantumisriskiä. Engo tekeekin edelleen aktiivisesti työtä entistä turvallisempien jääkaukaloiden kehittämiseksi.

Engon joustavat kaukalojärjestelmät ovat turvallisempia ja pehmeämpiä kuin perinteiset kaukalot, ja ne vähentävät pelaajien kehoon kohdistuvaa rasitusta. Erikoismateriaalinsa ja rakenteensa ansiosta laidat vaimentavat iskun sattuessa suurimman osan liike-energiasta. Engon kaukaloista erityisiä tekee vahvan alumiinirakenteisen alaosan ja joustavan yläosan yhdistelmä. Yhdessä ne muodostavat ainutlaatuisen ytimen kaukalolle. Lisäksi pehmeä polymeerikaide auttaa estämään vammoja erityisesti päähän kohdistuvien iskujen yhteydessä.

Joustokaukalot maailmalla:

  • SAP Garden Munchen Red bull Engo Flexoboard PPS 60x30m
  • ZSG Lions Zurich Engo Flexoboard PPS 60x30m
  • City of Kloten Engo Flexoboard PPS 60x30m
  • Cham Switzerland Engo Flexo board PPS 60x30m (Quick adapt system)
Engo kaukalot

JÄÄMESTARI

Perttu

Missä jäätä, siellä todennäköisesti Jari. Olipa kyse sitten ulko- tai sisäjäästä, tämä MM-kisajäilläkin jäänhoitokoneella kurvaillut jäämestari tietää tasan tarkkaan mitä koneita ja laitteita asiakas jäillensä tarvitsee. Jarin tietotaidolla ja kokemuksella löytyy apu mihin tahansa jääntekoon liittyvään ongelmaan!