AlpinFlex-jyrsin mahdollistaa huippuluokan jäljen lumen käsittelyssä. Nyt sama jyrsinteknologia on saatavana myös PistenBylly 100 latukoneisiin. Uudessa jyrsimessä on nyt vanhaan verrattuna parempi joustavuus ja se on tehokkaampi. Jyrsimen ja latuhöylien painatus ovat uudessa jyrsimessä erikseen säädettävissä. Tämä mahdollistaa entistä paremman hiihtoladun.
PistenBully 100 jyrsin

Entistä parempi ja tehokkaampi  

Uuden jyrsimen työleveydeksi voidaan asettaa jopa viisi metriä. Sen mahdollistavat sivuissa olevat hydraulisesti nousevat ja laskevat sivumatot. Uudet vahvistetut sivumatot tuovat ladulle tehokkaasti lisää leveyttä. Uuden muodon ansiosta sivumatot ohjaavat lunta täydellisesti. Sylinterin optimoitu liike varmistaa sivumaton ihanteellisen työasennon. Jos leveyttä ei tarvita, sivumatot voidaan nostaa ylä-asentoon. Tämä on hyvä jos joudutaan ajamaan kapeissa paikoissa (esim. tunnelissa tai puiden väleissä).

Yksinkertainen vipu – merkittävä vaikutus

Toinen hyvä ominaisuus on tuotu isommista PistenBully-malleista: Jyrsimen mekaaninen lumiläpän vipu mahdollistaa tarkan hallinnan siihen, kuinka paljon lunta on jyrsimellä käsiteltävänä. Ei ole väliä, onko lumi jäinen, pehmeä, märkä tai uusi. Samalla se täyttää optimaalisesti epätasaiset syvyydet ja luo tasaisen pinnan. Jyrsimen asento ladulla on tasaisempi joka mahdollistaa nopeamman ajon latukoneella.

Uusi latuhöylän jyrsin

Latuhöylän lisäjyrsin on suunniteltu kokonaan uudestaan. Jyrsimen piikit on asetettu jyrsinrumpuun uudella tavalla. Sen ansioista piikit murskaavat lunta tehokkaammin. Tämä helpottaa ladun tekoa myös jäisellä lumella ja siten ajo on nopempaa

Parempi jousitus

Jousituksen tärinänvaimennus on toinen uusi ominaisuus. Tämä vakauttaa jyrsintä yläasennossa ja mahdollistaa jyrsimelle paremman joustavuuden työasennossa. Tämä ratkaisu vähentää jyrsinaisalle aiheutuvaa kuormitusta. Jousituksen ansioista jyrsin on entistä kestävämpi, toimii tasaisemmin ja mahdollistaa nopeamman ladun teon.

Viimeistelymaton hyväksi koettu ja testattu tukirakenne on nyt saatavana uuteen jyrsimeen. Tiivistämällä lunta matto jättää taakseen entistä tasaisemman ja kestävämmän pinnan. Tämän ansiosta lumen käsittely on nopeampaa ja latukoneella voi ajaa entistä nopeammin.