Levin hiihtokeskus sai ensimmäisenä Suomessa käyttöönsä uuden Kässbohrer PistenBully 600E+ rinnekoneen, joka on maailman ensimmäinen dieselsähköistä voimansiirtoa käyttävä rinnekone. Tämä malli on suunniteltu erityisesti luonto- ja ympäristönäkökohdat huomioon ottaen, ja täydentää siten Kässbohrerin laajaa ja erittäin modernia rinnekonelaivastoa. Maailmanlaajuisesti on tällä hetkellä käytössä vasta parisen kymmentä konetta.

Parempi tehokkuus, pienempi polttoainekulutus, äänettömämpi kuljettajan ympäristö, ja mitä tärkeintä ympäristöystävällisyys olivat painavimmat syyt kun Levin hiihtokeskus investoi kaikkein nykyaikaisimpaan rinnekoneteknologiaan.

Levin hiihtokeskus liittyy nyt arvostettujen hiihtokeskuksien joukkoon, kuten St. Moritz, Laax, Zermatt, Val Thorens, Les Deus Alps ja Vail, joilla kaikilla on pyrkimys löytää tehokkaampia ja yhä ympäristöystävällisempiä tulevaisuuden rinnekoneratkaisuja

Tuntuu tosi hienolta, että juuri Levin hiihtokeskus on ensimmäisenä Suomessa saanut uuden huippumodernin PistenBully 600E+ rinnekoneen käyttöönsä. Kaikki heidän tekemisensä tähtää ympäristöystävällisempään suuntaan ja he ovat hyvin tiedostaneet ne edut tulevaisuuden rinnekone tarjoaa, sanoo PistenBullyn Suomen maahantuojan, Kessu Oy:n toimitusjohtaja Peter Söderholm.

Ensimmäinen PistenBully 600E+ proto eli kehitysmalli oli jo vuonna 2009 kokeiltavana pohjoismaissa – sillä kertaa toki Idre Fjällin hiihtokeskuksessa Ruotsissa.

 

Näin toimii PistenBully 600E+

Dieselsähköistä voimansiirtoa käyttävä rinnekone toimii siten että koneen dieselmoottori tuottaa generaattorien kautta sähköä voimansiirrossa oleville sähkömoottoreille. Sähkömoottorit toimivat voimansiirtoyksikköinä ja kuljettavat konetta sähköllä eteenpäin. Dieselmoottori voi näin toimia hyvin tasaisilla ja matalilla kierrosluvuilla, jolloin sekä polttoaineen kulutus että päästöt vähenevät. Päästöt voivat vähentyä jopa -20 % , samalla on moottorin äänitaso entistä alhaisempi.

 

Lisätietoa PistenBully 600E+ rinnekoneesta – vieraile: www.pistenbully.com