Mattohissin suosio kasvaa entisestään ja yhä useampi hiihtokeskus harkitsee mattohissin ostamista. Mattohissi on lastenrinteessä aivan ehdoton vaihtoehto, mutta yhä useampi hiihtokeskus korvaa sillä sompa- ja ankkurihissejä.

Pisimmän Suomessa asennetun mattohissin pituus on 230m ja aina pidempiin ollaan menossa. Valmistajan mukaan niitä saa jo noin 400m pituisenakin. Mattohissin hyvänä puolena pidetään sen ehdottoman suurta kapasiteettiä kuljettaa laskettelijoita mäkeen.

Mattohissi pääsee oikeuksiinsa jo ensimmäisenä kautena, kun ei tarvitse enää lumettaa hissin noususuuntaa. Lisäksi säästyy aikaa ja rahaa kun ei tarvitse myöskään joka päivää tasoittaa ja levittää lunta hissitiellä.

Yhä useampi hiihtokeskus tilaa hissiin myös sääsuojan. Se antaa tuulisuojan laskettelijoille ja estää lumen pääsyn matolle lumetuksen aikana.

Mattohissi on helppo asentaa, koska se ei vaadi perustuksia kuten muut hissit. Lisäksi sen voi aina siirtää toiseen paikkaan, jos tarve sitä vaatii. Mattohissi ei vaadi hissipoikaa, sillä erittäin korkeat turvallisuuslaitteet pitävät huolen siitä, ettei onnettomuuksia pääse tapahtumaan.

Hissi pysähtyy automaattisesti, jos yläasemalle pääsee syntymään ruuhkaa jonkun kaatuessa. Älykkäät sensorit käynnistävät maton automaattisesti, kun ovat todenneet vaaran olevan ohi. Matto pyörii vain ylämäkeen, sen erillinen lukko estää sen liikkumista toiseen suuntaan, myös silloin, jos päävirta kytketään pois päältä. Matto käynnistyy aina erittäin tasaisesti ja hakee sujuvasti sille määritetyn vauhdin.

Mattohissin ylläpitokustannukset ovat erittäin pienet, sitä voidaan pitää melkein huoltovapaana hissinä. Hissi käynnistyy (lisävaruste) automaattisesti, kun siihen noustaan ja pysähtyy tietyn ajan kuluttua, kun sitä ei käytetä. Useampi hiihtokeskus valitsee juuri sen vaihtoehdon, sillä näin hissi on 24/7 aina toimintavalmiudessa ilman erillistä käynnistämistä.

SunKid-mattohisseillä on erittäin nopea tekninen tuki, huolto ja varaosatoimitus kuten PistenBully-rinnekoneilla ja TechnoAlpin-lumitykeillä. Hissin voi tilata myös avaimet käteen projektina, kunhan sille tarkoitettu ylämäki ja maasto vastaavat sitä profiilia, mikä sopii hissille. Kessu Oy auttaa myös luomaan profiilin.