On tilanteita,  jolloin ei tarvitse aina ajatella suuria. Riittää kun keksii jotain kivaa sitä tarvitseville, tyyliin ’mitä muilla ei ole’. Hiihto ja lumilautailu kesällä on juuri sitä. TechnoAlpin SnowFactory-lumetusjärjestelmä, joka ei vaadi pakkasta lumentekoon on siihen oikea tuote.

SnowFactory-lumetusjärjestelmä mahdollistaa hiihtämisen kesällä lumella, jolloin ei tarvitse asfaltoida metsäteitä rullasuksia varten. Kesällä lumi tietysti sulaa, mutta sitä voidaan jatkuvasti puhaltaa lisää. SnowFactory ei ole tarkoitettu korvaamaan perinteisiä lumetusjärjestelmiä, vaan täydentämään niitä.

SnowFactory-lumetusjärjestelmällä voidaan myös pidentää hiihtokautta tai aikaistaa sitä. Melkein kaikki hiihtokeskukset ovat epävarmoja kauden alkamisesta, koska ovat riippuvaisia pakkasesta. Tällä uudella lumetusjärjestelmällä voi lyödä aina lukkoon koska kausi alkaa, tai siis melkein.

SnowFactor-lumetusjärjestelmällä voidaan lumettaa etukäteen esimerkiksi sitä hiihtoladun osaa mihin perinteinen lumetusjärjestelmä ei yllä.

Pientapahtumiin, kuten lumilautailuun, on SnowFactory enemmän kun riittävä.

Miten lumi syntyy? Vesi jäähdytetään jäätymispisteeseen tehokkaan lämmönvaihtimen avulla. Teknologia on erittäin edistyksellinen ja todistettu toimivaksi. Laitteessa on kylmäaine, joka pysyy suljetussa ja eristetyssä kiertojärjestelmässä. Tämän avulla lumi tuotetaan ilman kemikaaleja tai lisäaineita. Lumi valmistetaan pienistä hiilihappojäistä. Tällä tavalla lumi ei sisällä jäännöskosteutta ja sen lämpötila on -5 astetta. Lumen alhaisesta lämpötilasta johtuen lumi luo ylimääräistä jäähdytysenergiaa ja sulaa hyvin hitaasti. Siksi ”lumihiutalella” on myös tiettynlainen koko ja muoto.

SnowFactory toimitetaan aina valmiiksi rakennettuna kontissa, jolloin mitään monimutkaisia rakenteita ja asennuksia sitä varten ei tarvita. Konttiin kytketään vesi ja sähkö ja sen jälkeen voidaan tuottaa lunta 24/7 riippumatta siitä, mikä on ulkolämpötila tai veden lämpötila. Lunta voidaan tuottaa SnowFactory-laitteesta jopa 200m etäisyyteen ja 50m korkeuteen.