Yritys on toiminut jo 50 vuotta suunnannäyttäjänä valmistamalla ja kehittämällä koneita, jotka tarjoavat puhtaan ajonautinnon hyödyntäen korkeinta teknologiaa. Tiivis yhteistyö asiakkaiden kanssa on mahdollistanut entistä parempien koneiden ja ratkaisujen suunnittelua. PistenBully-koneet ovat markkinoiden puhtaimpia ja hiljaisimpia.

Pistenbully 50-vuotta

Vuonna 1969 valmistui ensimmäinen PistenBully, jonka kriittisin innovaatio oli dieselmoottori ja hydraulinen voimansiirto. Siitä alkoi PistenBullyn menestystarina. Tähän mennessä on toimitettu yli 22 000 PistenBully-konetta maailmanlaajuistesti. Yritys työllistää yli 600 henkilöä ja tänä päivänä yritys valmistaa aktiivisesti 17 eri mallia.

Tarina, jossa aina palvelemassa asiakkaita

PistenBully syntyi 50 vuotta sitten Seiser Almissa Etelä-Tirolissa. Puolen vuosisadan jälkeen Laupheimin yritys Saksassa katsoo ylpeänä ainutlaatuista menestystarinaa – tarinaa, joka ei ole läheskään ohi.

Laskettelurinteiden kunnossapitoon saatiin tekniikkaa jo vuosina 1920 – 1930, jolloin yksinkertaiset rullat korvattiin moottoroiduilla rullilla.

Vuonna 1967 luontomatkailija Karl Kässbohrer vietti vuosittaista hiihtolomaa Seiser Almissa Etelä-Tirolissa. Hän pyöritti veljensä Otton kanssa yhtiötä, joka silloin tunnettiin nimellä KässbohrerFahrzeugwerke. Tuolloin se oli yksi menestyneimpiä linja-autojen (“SETRA”) ja hyötyajoneuvojen valmistajia, jossa työskenteli 5 000 työntekijää maailmanlaajuisesti.

Pistenbully 50-vuotta

Ensimmäinen PistenBullyn prototyyppi valmistui vuonna 1969 ja sitä testattiin tankkien harjoitusalueella. Kone oli varustettu hydraulisella voimansiirrolla ja siinä oli ratti.

Pistenbully 50-vuotta

Aika pian tämä prototyyppi saatiin tuotantoon ja siihen tuli dieselmoottori.

Pistenbully 50-vuotta

Yhdennettoista talviolympialaiset vuonna 1972 Sapporossa. PistenBully keräsi nopeasti kiitosta ja tunnustusta. Pian koneista oli kiinnostunut myös Yhdysvallat.

Pistenbully 50-vuotta

Vuonna 1983 valmistui ensimmäinen PistenBully Flexmobil, joka oli suunniteltu myös kesäkäyttöön.

Pistenbully 50-vuotta

Vuonna 1984 valmistui ensimmäinen PistenBully 200 DW, joka oli varustettu vinssillä. Vinssi mahdollisti entistä jyrkempien rinteiden kunnossapidon. Vinssi tukee rinnekonetta ja takaa turvallisuuden äärimmäisissä olosuhteissa.

Pistenbully 50-vuotta

PistenBully toimittaa koneita myös Etelämantereelle. Vuonna 2004 PistenBully 300 osoitti hallitsevansa Etelämantereen äärimmäiset olosuhteet ja nousi suureen suosioon tutkijoiden keskuudessa.

Vuonna 2006 PistenBully-koneita oli valmistettu jo yli 15 000 kpl. Samana vuonna valmistui uusi malli, PistenBully 600, jossa oli uusin mahdollinen tekniikka, entistä parempi ohjaus ja täysin uudistettu ajomukavuus.

Pistenbully 50-vuotta

Vuonna 2007 PistenBully-mallistoon ilmestyi uusi kompaktimpi malli, PistenBully Paana.

Pistenbully 50-vuotta

Vuonna 2011 PistenBully toi markkinoille SnowSat-järjestelmän, joka ilmoittaa kuljettajalle reaaliajassa lumen syvyyden. SnowSat on työkalu ammattilaisille, joka mahdollistaa optimaalisen lumetuksen ja tasaisemman lumen levityksen. Järjestelmän avulla pystytään katsomaan jälkikäteen tehdyt ajot ja suunnittelemaan tulevia ajoja.

Pistenbully 50-vuotta

Vuonna 2012 Ilmestyi uusi malli, PistenBully 600 E+, jossa dieselmoottorin apuna toimii myös sähkömoottori.

Pistenbully 50-vuotta

Vuonna 2014 valmistettujen koneiden määrä ylitti jo 20 000 kappaleen rajan.

Pistenbully 50-vuotta

Vuonna 2016 syntyi täysin uusi PistenBully 100, joka oli valmistettu tiiviissä yhteistyössä latumestareiden kanssa eri puolilta maailmaa.

Pistenbully 50-vuotta

Vuonna 2018 PistenBully 600 saa uuden EU Stage 5-päästönormit täyttävän moottorin, joka on entistä puhtaampi ja hiljaisempi.

PistenBullyn laajasta 17:stä eri mallista löytyy aina sopiva malli myös vaativimpiin kohteisiin.

Pistenbully 50-vuotta

Menestystarina alkoi silloin ja jatkuu tänään ja myös tulevaisuudessa. Kiitos teille.