Laskettelukausi on alkanut Rukalla Saaruan rinteessä historiallisen aikaisin, maanantaina 12.10. Laskettelukeskus kertoo tiedotteessaan, että kyseessä on yksi kautta aikojen aikaisimmista rinteen avauspäivistä. Rukan rinteitä on lumetettu viikon verran pienessä pakkassäässä. Tästä eteenpäin Saaruan rinteen hissit ovat avoinna päivittäin.

– Reilut 90 lumitykkiä tekevät parhaimmillaan 1250 kuutiometriä lunta tunnissa. Automaattitykit säätelevät itse veden määrän lämpötilan mukaan, ja näin saadaan paras mahdollinen lumenlaatu, joka takaa hyvät hiihtokelit toukokuulle saakka, kertoo Rukakeskus Oy:n paikallisjohtaja Matti Parviainen tiedotteessa.

Hyvissä lumetusoloissa uusia rinteitä saadaan auki reilun vuorokauden lumetuksella. Seuraavaksi Rukalla avataan Kururinne, Eturinteet, Saaruassa toinen rinne sekä Kylän lastenrinne. BatteryParkin avaustavoite on isänpäiväviikonloppuna.

Kauden alkuperäinen avaustavoite oli perjantaina 16. lokakuuta, mutta ajankohtaa saatiin aikaistettua sopivasti syyslomaviikoille.